Báječný a rychlý jablkový závin s minimem cukru
Všichni, kterým jsem tento závin nabídla, si několikrát přidali, tak se s vámi rozdělím o můj recept.
Na dva záviny cca o 6 porcích:
300 g polohrubé mouky pšeničné nebo špaldové
špetka soli
150 g másla
240 g tvarohu polotučného
1/2 lžičky prášku do pečiva
Prosejeme mouku s práškem do pečiva a solí a necháme změknout máslo. S tvarohem a máslem zpracujeme hladké těsto (nejlépe rukama), které se nelepí. Necháme v chladnu cca půl až hodinu odpočinout. Pak rozdělíme těsto na dvě poloviny a vyválíme placku cca 2 mm, potřebného tvaru na závin. Pokud možno tak,aby se nám těsto netrhalo.
Naplníme nakrájenými jablky, posypeme skořicovým cukrem , případně i s vanilkou a podle chuti přidáme rozinky a vlašské ořechy na drobné kousky nalámané.
Pečeme na 170 stupňů cca 15 minut.
https://pixabay.com/