Jablkový závin

Rozvoz jídla z restaurací

Přidal/a bonrestcz

Báječný a rychlý jablkový závin s minimem cukru

 

Všichni, kterým jsem tento závin nabídla, si několikrát přidali, tak se s vámi rozdělím o můj recept.

Na  dva záviny cca o 6 porcích:

300 g polohrubé mouky pšeničné  nebo špaldové

špetka soli

150 g másla

240 g tvarohu polotučného

1/2 lžičky prášku do pečiva

Prosejeme mouku  s práškem do pečiva a solí a necháme změknout máslo.   S tvarohem a máslem  zpracujeme hladké těsto (nejlépe rukama), které se nelepí.  Necháme v chladnu cca půl až hodinu odpočinout. Pak rozdělíme těsto na dvě poloviny a vyválíme placku  cca 2 mm, potřebného tvaru na závin. Pokud možno tak,aby se nám těsto netrhalo.

Naplníme  nakrájenými jablky, posypeme skořicovým cukrem , případně i s vanilkou a podle chuti přidáme rozinky a vlašské ořechy na drobné kousky nalámané.

Pečeme na 170 stupňů cca 15 minut.

 

https://pixabay.com/

 

 

Publikujte své komentáře

přihlášenMusíte odeslat komentář.